tiistai 22. joulukuuta 2009

Edelleen ollaan keittiössä hellanurkassa, vanhan muurin olen kunnostanut niin että rapsutin pois pinnan ja pesin sen. Pesun jälkeen lakkasin vesiohenteisella lakalla, joten puhtaanapito on helpompaa.


Tiskipöydän yläpuolellakin on avohylly. Vanhat yläkaapit saivat kyytiä joitakin vuosia sitten kun se putosi niskaani, takalevy petti. En antanut laittaa sitä takaisin vaan halusin avohyllyn. Keittiössä on enää yksi yläkaappi, joka sekin on saanut lähtötuomion. Ylähyllyllä äitini ja anoppini vanhat maitokannut, sekä pieni pärekori jolla anoppini kävi marjassa.
Rakastan avohyllyjä, vaikka niitä saakin olla pyyhkimässä aika usein. Haluan että tavarat joita käytän ovat näkyvissä.

Huuvan reunalla on vaihtuva tavaranäyttely, vähän vuodenaikojen mukaan. Tässä vielä syksyasussa.

sunnuntai 13. joulukuuta 2009

Samoihin aikoihin valmistunut, kuin lyhytnukkainen nalle. On kuin erirotua, vaikka samalla kaavalla tehty.

Uutta nallesatoa muutaman viikon takaa. Kiva tehdä välillä lyhytnukkaista, ei irtokarvat lentele pitkin eikä nenä kutise.

perjantai 4. joulukuuta 2009

Oikealla tuttu Paula tyttö kahvipurkissa, vieressä uusi purkki ja sen vieressä purkki 70-luvulta. Vasemmanpuoleisesta en tiedä muuta kuin, että siinä on ollut piparia.
Kuvalliset purkit on jotenkin kiehtovia, vähän kuin katselisi jotakin kuvakirjaa ja tarinanhan voi itse keksiä. Keskellä oleva omnibus on ollut lapsenlapsen mieleen, se piti aina saada käteen ja sitte sillä ajeltiin.
Ja tässä pesun ja siistimisen jälkeen puhtoisena.
Näin Joulun alla enkeli kuvia. Tämä enkeli saapui vähän nuhjuisena, se oli tehty 50-luvulla ja se oli seisonut vintillä useita vuosia käyttämättömänä. Pesin sen mekon ja irroitin ja puhdistin kaikki osat mitkä voi.
Ihana piparipurkki äidiltä saatu, sanoi sen olevan 60-luvulta ja siinä on ollut Tanhu nimisiä keksejä.
Katonrajassa vartioivat 60-luvun lopulta ja 70-luvun ja 80-luvun nallet. nallet ovat 50- 70cm kooltaan.